Beharangozó 2021. január 18., hétfő

Kedden Ankarában lép pályára az Aluinvent DVTK

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a női kosárlabda Európa Kupa 2020/2021-es kiírásának mérkőzéseit buborékos rendszerben bonyolítja le. Az Aluinvent DVTK csapatára a B csoportban két összecsapás vár Törökországban. Kedden a jó erőkből álló izraeli Elitzur Ramla lesz a piros-fehérek ellenfele, a találkozó közép-európai idő szerint 15 órakor kezdődik Ankarában.

Kedden Ankarában lép pályára az Aluinvent DVTK


Női Kosárlabda Európa Kupa B-csoport

2021. január 19., kedd
15:00 Aluinvent DVTK - Elitzur Ramla

Földi Attila: - Egy hosszú út után vasárnap érkeztünk meg a helyszínre. Isztambulban átszálltunk az ankarai járatra és a repülőtérről még egy órás út vezetett a szállásunkig, így vasárnap már csak videóztunk a vacsora után. Hétfőn délelőtt tartottam egy átmozgató edzést, aztán résztvettünk a kötelező PCR-tesztelésen, ami kissé kellemetlenebb volt, mit amihez otthon hozzászoktunk. Délután pedig egy erősebb edzésünk volt még a holnapi meccs előtt. Nagyon nehéz készülni a Ramla együttesére, ugyanis három játékosuk ellenünk biztosan nem lép pályára, akik egyébként az izraeli bajnokságban rendszeres szereplők. Hat Egyesült Államokban született légiósa van az ellenfelünknek, az Európa Kupában azonban csak három ilyen kosaras játszhat. Így viszont két olyan európai játékos fog beugrani hozzájuk, akik eddig a bajnokságban nem játszottak. A monteneg­rói válogatott irányítójáról, Bozica Mujovicról, és az eredetileg amerikai, de macedón útlevéllel is rendelkező Wanna Bonnerről van szó. Összességében azt lehet elmondani a Ramláról, hogy bombaerős kezdő ötöse van. A kispadjuk talán rövidebb, de az első összecsapáson ennek még nemigen lesz nagyobb jelentősége. Az egyéni képességekre alapoznak és nagyon gyors játékot játszanak, de megpróbáljuk maximálisan megnehezíteni a dolgukat. Ez a találkozó remek lehetőség a fiataljaink számára, hogy nagyszerű játékosok ellen megmutassák a képességeiket. Nem mi vagyunk az esélyesek, felszabadult játékkal mégiscsak meglepetésre törekszünk. 
 

Játékvezetők

A mérkőzésen a Javier Torres Sanchez (spanyol), Margarita Petrenko (orosz), Alexandre Maret (francia) játékvezetői hármas dirigál.


Helyszín

Yeni M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu
Beştepe, 06560 Yenimahalle/Ankara, Törökország

 

Az Elitzur Ramla kerete

Dorit Aharon
Dewanna Bonner
Alexandra Cohen
Yael Esther Freedman
Aleksandra Gitchenko
Betnijah Alicia Laney
Tiffany Mitchell
Bozica Mujovic
May Nesher
Limor Pelleg
Naama Shafir
Shira Haelion